Intrebari frecvente
Intrarea intr-un proces psihoterapeutic necesita un angajament stabilit de comun acord intre psiholog şi pacient.
Nu exista un timp standard pentru psihoterapie – sunt persoane care pot obţine beneficii in scurt timp – pe cand altii isi doresc continuarea terapiei pentru o perioada mai lunga .
Sunt persoane care dupa interviul clinic- prima sedinta– constata ca au nevoie doar de cateva sedinte de consiliere, pe cand altii au nevoie de intrarea intr-un proces psihoterapeutic.
Sa veniti cu o problema personala reala si cu dorinta de a lamuri, intelege sau de a schimba ceva in viata!
In timpul unui proces psihoterapeutic ce se desfasoara pe parcursul a mai multe sedinte, oamenii isi redescopera resursele interioare si aleg sa faca schimbari in modul de relationare personala. Pot incepe sa descopere ca mai au si alte tipuri de nevoi personale pe care nu le constientizau inainte de terapie. Aleg sa renunte la vechi tipare mentale, dependente, tabieturi. Incep sa paseasca cu mai multa incredere in viata, defapt sa isi … redescopere Puterea Interioara!
Frecvenţa şedinţelor este stabilită de comun acord, de regula o sedinta de psihoterapie pe saptamana, dar ea poate varia la 2 sau 3 sedinte în funcţie de complexitatea fiecarui caz in parte si tipul de terapie aplicat.
Când obiectivul terapeutic al pacientului a fost atins!